Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка

Новини України - Більше користі чи шкоди: як впливає на організм вівсянка

У Британії для готування англійської вівсянки використовують якісні зерна, чисту воду та каструлю з товстим дном. Відварюють вівсяну крупу у воді з сіллю протягом 20-30 хвилин. Під час подачі страви використовують дві тарілки – одну для каші, іншу для молока або вершків. Вівсянка містить багато корисних речовин, таких як клітковина, залізо та магній, а також білок, подібний до яйця. Вівсянка допомагає почуватися ситим, контролювати рівень цукру в крові, знижувати холестерин та підтримувати здоров’я кишківника та серця. Окрім того, вона має протизапальні властивості та може допомогти у зменшенні запалення. Однак, варто уникати вживання великих порцій вівсянки, оскільки це може спричинити певні побічні ефекти, такі як збільшення ваги або проблеми з кишківником. Крім того, деякі дослідження показали, що вівсянка може містити пестициди, які можуть бути шкідливими для здоров’я. Тому, варто розглядати вживання вівсянки як частину збалансованого раціону, а не як основний продукт харчування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *