У Шанхаї представлений план розвитку “розумної гастрономії”, який передбачає впровадження автоматизованих кухонь, роботів-офіціантів та систем, що аналізують дані для створення меню за допомогою штучного інтелекту. Місто планує стати центром цієї трансформації до 2028 року, де більшість ресторанів будуть використовувати інтелектуальні технології на всіх етапах своєї діяльності. Шанхай також планує створити смарт-кухні централізованого виробництва та підтримати розвиток технологічних компаній для ресторанного сектору. План також передбачає перехід більшості закладів до “безлюдних або малолюдних” моделей обслуговування за допомогою роботів та смарт-систем. Однак, існує побоювання, що ця автоматизація може привести до поширення готових напівфабрикатів та загрожувати різноманітності смаків та кулінарних традицій.
У Шанхаї масово використовуватимуть роботів-офіціантів і кухарів
