Японські компанії Mitsubishi Heavy Industries та DASSAI спільно запускають космічний експеримент під назвою DASSAI MOON Project. Вони відправляють до Міжнародної космічної станції установку для ферментації саке, щоб перевірити, чи можливо виготовляти цей напій у умовах з пониженою гравітацією, схожих на місячні. Встановку доставлять на орбіту 21 жовтня на борту корабля HTV-X. Після двотижневого експерименту, рисову масу заморозять і повернуть на Землю для створення саке. У результаті отримають унікальний зразок “DASSAI MOON – Made in Space”, який планують продати за $720 тисяч. Кошти від продажу підуть на розвиток японських космічних програм, а решта зразка буде використана для наукового аналізу. Ініціатори вважають, що подібні експерименти можуть в майбутньому допомогти виробляти продукти і напої безпосередньо на Місяці, що є важливим кроком для майбутніх космічних місій і створення баз поза Землею.
Японці запускають експеримент із виробництва саке у космосі
