Міжнародна група вчених провела огляд понад 70 наукових досліджень і прийшла до висновку, що немає безпечної кількості споживання обробленого м’яса. Вони виявили, що навіть невелике регулярне вживання цього продукту може підвищити ризик розвитку діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Учені досліджували зв’язок між споживанням обробленого м’яса, солодких газованих напоїв і трансжирів та ризиком розвитку серйозних хронічних хвороб. Виявилося, що оброблене м’ясо має найгірші наслідки для здоров’я. Навіть невелика кількість обробленого м’яса щодня може підвищити ризик розвитку хвороб. Вчені підкреслюють важливість обмеження споживання таких продуктів і закликають до уваги до цього питання в громадському здоров’ї та національних дієтичних рекомендаціях.
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує – дослідження
